Kedd, 2018-12-11, 7:17 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Magyarweb

Honlap-menü
Google
Pagerank
Google PageRank
Belépés

Honlapkatalógus

Főoldal » Honlapkatalógus » Egészségügy » Egészségügyi szervezetek

OEP
http://www.gyogyinfok.hu/magyar/tortenet.html 2012-09-06, 5:59 PM

Az egészségügyben - különösen a kórházakban - dolgozók előtt a Gyógyinfok neve ismerősen cseng. Összekapcsolódott az egészségügy új finanszírozási rendszerével a HBCS-vel, a háziorvosi degresszióval, stb. Az intézet 2004. január 16. óta új szervezeti felállásban folytatja munkáját. Hogy mégis megértsék a jelenlegi tevékenységünket, érdemes megismerkedni a történetünkkel, amely évtizedeken keresztül összefonódott a Gyógyinfok nevével.

A 70-es évek elején - az országos számítástechnikai kormányprogram keretében - készült az első hazai egészségügyi számítástechnikai koncepcióterv. Alapelve az volt, hogy bázisintézeteket jelöltek ki az egészségügyi számítástechnikai alkalmazások egyes típusainak tanulmányozására, mintarendszerek kidolgozására, gyakorlati alkalmazásuk megvalósítására, kipróbálására, országos terjedésük elősegítésére.

Így lett 1974-ben az öt bázisintézet közül az egyik a Szekszárdi Kórházban létrehozott számítástechnikai központ. Feladata a számítástechnikai módszerek alkalmazása a betegellátásban, kórházi információrendszer modell kidolgozása volt.

Látogatók: 173 | Hozzáadta:: georg47 | Helyezés: 0.0/0 | Címkék (kulcsszavak): OEP
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Keresés

Copyright MyCorp © 2018
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz